05.01.2023, 18:23

Путін доручив Шойгу запровадити режим припинення вогню: у Зеленського відреагували

Марина Началова | Всі новини автора
Прекращение огня

Сьогодні голова російської православної церкви патріарх Кирил закликав встановити різдвяне перемир'я у зоні бойових дій в Україні. Потім із повідомлення пресслужби Кремля стало відомо, що Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу запровадити режим припинення вогню на лінії зіткнення.

Про це сьогодні повідомляють російські ЗМІ, передає Час Пік.

Так, патріарх Кирило закликав «усі сторони, залучені до міжусобного конфлікту», припинити вогонь та оголосити перемир'я з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня, щоб віряни змогли відвідати святкові служби.

Після заяви патріарха пресслужба Кремля повідомила, що президент РФ Володимир Путін відреагував на цей заклик, доручивши міністру оборони Сергію Шойгу запровадити режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.

«Виходячи з того, що в районах бойових дій проживає велика кількість громадян, які сповідують православ'я, закликаємо українську сторону оголосити режим припинення вогню та дати можливість їм відвідати служби у Різдвяний святвечір, а також у день Різдва Христового», — йдеться у повідомленні.

Але українська сторона скептично віднеслась до заяв патріарха Кирила та Путіна. Так, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк ]]>написав ]]>у своєму Твітері, що запропоноване главою "руської православної церкви" патріархом Кирилом "різдвяне перемир'я" є цинічною пасткою:

"РПЦ не є авторитетом для глобального православ’я та виступає лише як «пропагандист війни». РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації Рф. Тому заява РПЦ про «різдвяне перемир’я» – цинічна пастка й елемент пропаганди", — наголосив Подоляк.

Читайте також: "Бардак!": Мобілізовані "бойові якути" скаржаться на фронтове життя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк