16.01.2023, 21:55

Народні депутати вимагають від ОП звільнити Арестовича: йде збір підписів

Віктор Білий | Всі новини автора

У Верховній Раді збирають підписи з вимогою звільнити позаштатного радника Офісу президента Олексія Арестовича.

Як повідомив нардеп Олексій Гончаренко, вже було направлено депутатське звернення до голови Служби безпеки України, передає Час Пік.

"Арестовичу час у відставку! Ми з іншими народними депутатами збираємо підписи з вимогою звільнити скандального радника ВП. Тому що вигадки Арестовича про руйнування будинку в Дніпрі через нашу ППО - те, що відповідає критеріям державної зради", - зазначив Гончаренко.

Приводом до такого звернення стала гіпотеза Олексія Арестовича, яку він висловив в інтерв'ю Марку Фейгіну. Арестович сказав, що нібито трагедія 14 січня у Дніпрі сталася через збиття російської ракети засобами ППО ЗСУ. Цей коментар Арестовичу довелося спростовувати Міністерство оборони.

Також наголошується, що висловлювання Арестовича "більше нагадують політичну діяльність та формування власного іміджу, ніж виконання інформаційної чи пропагандистської функції".

"Таким чином, прикриваючись статусом, який в очах суспільства гарантує йому доступ до реальної інформації, Олексій Арестович поширив дезінформацію та корисні ворогові вигадки. Очевидно, це було зроблено заради приватних інтересів, але у цій ситуації вони повністю суперечать інтересам української держави та суспільства", - йдеться у заяві.

У заяві глави СБУ зазначається, що висловлювання Арестовича - "надання допомоги РФ у проведенні підривної діяльності проти України".

Читайте також: Корбан оголосив винагороду за дані окупанта, який запустив ракету по житловому будинку в Дніпрі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: