06.04.2023, 07:34

Польща та Україна підписали меморандуми про відновлення та співпрацю з питань постачання оборонної техніки

Польша и Украина подписали меморандумы

Польща та Україна підписали меморандум про співпрацю у відновленні України та угоду про наміри співпраці з питань постачання оборонної техніки.

Між Україною та Польщею в рамках робочого візиту Володимира Зеленського до Варшави підписано угоди про постачання в Україну польської військової техніки, а також співробітництво у сфері відновлення інфраструктури, зруйнованої внаслідок війни. Про це у Twitter повідомила канцелярія польського президента, передає Час Пік.

У присутності президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького у канцелярії прем'єра у Варшаві було підписано два документи.

"Поляки знають велику цінність свободи і солідарності, тому ми підтримуємо українців у їхній боротьбі. Безпека всієї Європи і безпека Польщі також поставлені на карту в цій війні", – сказав Моравецький.

"Меморандум про співпрацю у реконструкції України" підписали з польського боку міністр розвитку та технологій Вальдемар Буда, а з української – віце-прем'єр-міністр з питань відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Метою підписання Листа про наміри співробітництва з питань постачання оборонної техніки є забезпечення постійної підтримки та зміцнення оборонних потужностей ЗСУ шляхом придбання Україною польської оборонної техніки, зокрема БТР "Rosomak", самохідних мінометів "Krab" та ракет до переносних зенітно-ракетних комплексів "Piorun" .

Крім того, сторони обговорювали створення спільних підприємств для виробництва озброєння та боєприпасів.

Нагадаємо, 5 квітня Президент України Володимир Зеленський прибув до Варшави з першим офіційним візитом з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: