04.05.2023, 18:30

Щоб привезти для росіян погані новини я зараз у Гаазі, - Зеленський

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 4 травня президент України Володимир Зеленський відвідав Нідерланди. На спільній пресконференції з прем'єр-міністрами Нідерландів Марком Рютте та Бельгії Олександром де Кроо в Гаазі він заявив, що його міжнародні поїздки матимуть результати, які дадуть погані новини для росіян.

Відповідне відео опубліковано на YouTube-каналі ОП, передає Час Пік.

"Я не хочу демотивувати цим суспільство у себе в країні, солдатів. Я їду з країни на короткий термін тому, що це потрібно, а не тому, що я хочу. Для того, щоб привезти для росіян деякі погані новини я зараз у Гаазі, вчора був у Фінляндії, неподалік справедливості", - заявив Зеленський.

Він додав, що впевнений у перемозі України у цій війні. "Після перемоги світ зможе побачити на лаві підсудних російського президента Володимира Путіна, переконаний глава держави".

"Безумовно, ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира. Ми хочемо бачити його в Гаазі. Того, який має бути засуджений за свої злочинні дії... Я впевнений, що це станеться, коли ми здобудемо перемогу. А ми здобудемо перемогу", - наголосив Зеленський.

Президент наголосив, що повноцінне правосуддя у злочині агресії Росії проти України не можна забезпечити гібридними замінами суду. Він наголосив, що зараз Україні потрібні справжній світ, справжнє правосуддя, справжня свобода, а не якісь їхні гібридні форми.

Водночас прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що табу на передачу Україні літаків F-16 немає.

"Ми працюємо спільно з Бельгією, Данією, Великобританією, щоб довести справу до завершення. Ми ще не наблизилися до цього", - наголосив він.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк