10.05.2023, 18:38

"Цього немає на столі": Боррель зробив заяву про вступ України до НАТО

Оксана Мовчан | Всі новини автора
НАТО

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель пояснив, що питання вступу України до НАТО найближчим часом поки не обговорюється.

Про це, із посиланням на заяву очільника європейської дипломатії Жозепа Борреля, повідомляє інформаційний ресурс ]]>laSexta]]>, передає Час Пік.

"Цього немає на столі", — сказав він і додав, що процес приєднання поки не розпочато.

Він зауважив, що попри заяви генсека НАТО Єнса Столтенберг, що майбутнє України — в Альянсі, сам вступ України залежатиме не від нього самого, а від усіх членів НАТО.

Також він прокоментував вступ Фінляндії до НАТО та намір Швеції вступити до Альянсу заявивши, що ці країни залишалися нейтральними до моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Це були нейтральні країни, які не хотіли мати нічого спільного з НАТО. Але коли вони побачили, що Росія вторгається в Україну, вони сказали, що єдиний спосіб гарантувати нашу безпеку — стати членом Альянсу, і попросили нас негайно приєднатися", - пояснив Боррель.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зауважив, що усі країни-члени НАТО погоджуються з тим, що Україна стане членом Альянсу. Питання лише в тому, коли це відбудеться. Про це Столтенберг говорити не береться.

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Україна розраховує отримати політичне запрошення до НАТО на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня.

Читайте також:

"Звані гості чи живий щит": представник ГУР прокоментував візит лідерів низки країн до Москви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: