04.07.2023, 14:16

Зеленський закликав Грузію передати Україні Саакашвілі: деталі

Саакашвілі

Сьогодні, 4 липня, посол Грузії прибув до МЗС України для обговорення питання щодо погіршення стану здоров'я громадянина України та колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Наразі посла відправили до Тбілісі для консультації щодо подальших дій.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу]]> Міністерства закордонних справ України.

За її даними, Україна висловила рішучий протест через погіршення здоров'я Міхеіла Саакашвілі, який наразі ув'язнений в Грузії. 

"Грузинському дипломату було наголошено, що таке ставлення до Міхеіла Саакашвілі є абсолютно неприйнятним. Грузинська влада має припинити знущання з громадянина України", — зазначили у пресслужбі.

Повідомляється, що Україна готова обговорити питання про перевезення ув'язненого до України для подальшого лікування. Тому посла відправили до Грузії задля проведення консультації з грузинською владою та вирішення цього питання.

Зазначимо, що політика ув'язнили восени 2021 року, коли він таємно повернувся до Грузії. Там проти нього відкрито декілька справ. Він неодноразово оголошував голодування на знак протесту. Повідомляється, що зараз його стан важкий, тому він потребує лікування за кордоном.

Учора, 3 липня, Саакашвілі взяв участь у засіданні суду, на якому розглядали справу про розгін мітингу у 2007 році. Політика фактично не впізнати, за час ув'язнення він помітно схуд. На відео одразу негативно відреагувала українська влада, яка і стала ініціатором візиту посла Грузії до України.

"Прямо зараз Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі. Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити це знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку", — прокоментував Володимир Зеленський.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Це не шоу. Щодня кожен метр дається нам кров'ю, - Залужний про контрнаступ в інтерв'ю The Washington Post

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк