30.09.2023, 21:21

Перший Форум оборонних індустрій: Зеленський розповів про новий формат Альянсу

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Форум оборонних індустрій

Сьогодні відбувся перший Форум оборонних індустрій. Президент України Володимир Зеленський назвав його дуже успішним.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу]]> глави держави.

Зазначається, що Альянс оборонних індустрій - це новий формат зустрічі з оборонними компаніями. Наразі до Альянсу доєдналось 38 компаній, які представляють 19 країн:

"Це Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Данія, Нідерланди, Канада, Болгарія, Австралія, Бельгія, наші балтійські друзі – Литва, Латвія та Естонія, а також Чехія, Північна Македонія, Словаччина, Іспанія, Хорватія та Фінляндія", - йдеться у повідомленні.

За словами Зеленського, у сьогоднішньому Форумі взяли участь понад 250 компаній, серед них десятки українських. З партнерами було підписано 20 документів, зокрема угоди та меморандуми.

"Наша держава стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем. І це вже не просто амбіція чи перспектива, це потенціал, який почав реалізовуватись. Я дякую всім, чия робота – саме такі результати для України!" - зазначив президент.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів України тривають кадрові зміни, початі у початку вересня. 18 вересня Кабмін звільнив заступників міністра оборони. Серед них і Анну Маляр.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Між Польщею і Німеччиною розгорівся скандал: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк