03.11.2023, 09:33

У США підтримали допомогу Ізраїлю без згадки про Україну: реакція Гончаренка

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Україна та Ізраїль

Палата представників США у четвер, другого листопада, підтримала законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю в розмірі 14,3 мільярда доларів.

У цьому документі не згадується допомога Україні, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>Reuters.]]>

Члени Палати представників США прийняли план республіканців про грошову допомогу Ізраїлю. Однак демократи наголосили, що законопроєкт не матиме перспектив у Сенаті.

До того ж президент США Джо Байден обіцяв накласти вето на законопроєкт, якщо там не буде допомоги Україні. Документ підтримало 226 осіб, 196 проголосувало проти, серед них більшість демократів:

"За законопроєкт проголосували 12 демократів із 214 республіканцями, а двоє республіканців приєдналися до 194 демократів, які виступили проти", — йдеться у повідомленні.

На таку новину відреагував нардеп України Олексій Гончаренко.

"Мій прогноз. Сенат (де більшість демократи) додасть підтримку Україні й поверне законопроєкт в Палату представників, тим самим поставивши республіканців в Палаті представників в складну ситуацію", — написав він.

Гончаренко сподівається, що завдяки цьому буде підтримано спільний пакет допомоги для України та Ізраїлю.

"Думаю військова допомога не в зоні ризику, а ось пряма фінансова допомога - реально під питанням. Багато разів попереджав, що до цього йде, і зараз ми маємо дуже серйозну проблему з нашим головним союзником", — додав нардеп.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: У МЗС України відреагували на візит окупаційної влади Криму до Туреччини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк