28.02.2024, 13:21

Китай відправляє посланця в Україну, Росію та країни ЄС: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апро

Спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей відвідає Україну, Росію, кілька країн ЄС та Брюссель для переговорів про врегулювання російсько-української війни.

Про це повідомило китайське агентство ]]>Xinhua]]> з посиланням на заяву МЗС Китаю, передає Час Пік.

Зазначається, що візит китайського політика для переговорів щодо врегулювання російсько-української війни стартує 2 березня. Окрім України, Лі відвідає агресорку Росію, штаб-квартиру Європейського Союзу в Брюсселі, Польщу, Німеччину та Францію.

Зазначається, що поїздка стане "другим раундом човникової дипломатії з пошуку політичного врегулювання української кризи", йдеться в заяві МЗС Китаю.

До слова, Пекін заявив, що "найнагальнішим завданням на цей момент є відновлення миру". 

"За останні два роки ми ніколи не відмовлялися від наших зусиль зі сприяння миру і ніколи не припиняли просування переговорів", – заявила на брифінгу речниця Міністерства закордонних справ Мао Нін.

Раніше постійний представник Китаю при ООН Чжан Цзюнь заявив, що США мають припинити постачати озброєння в Україну та докласти зусиль для “встановлення миру”. Зокрема він закликав РФ та Україну виконати Мінські угоди, досягнуті у 2014 році.

Читайте також:

Ізраїль планує передати Україні системи раннього попередження про ракетні удари та атаки БПЛА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк