05.06.2024, 19:04

Україна та Китай провели політичні консультації в Пекіні: про що говорили

паор

5 червня, у середу, у Пекіні Україна провела політичні консультації із Китаєм на рівні заступників глав МЗС, де китайській стороні розповіли про підготовку до Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії.

Про це, з посиланням на пресслужбу ]]>Міністерства закордонних справ України]]>, передає Час Пік.

Сторони обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, намітили спільні кроки щодо активізації контактів на вищому і високому рівнях, посилення позитивної динаміки торговельно-економічної співпраці, а також подальшої взаємодії в рамках міжнародних організацій.

Як повідомляється, українську сторону на консультаціях представляв перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга, китайську - заступник міністра закордонних справ КНР Сунь Вейдун. Співрозмовники підкреслили важливість дотримання принципів Статуту ООН та міжнародного права.

"Як було відзначено сторонами, взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності є фундаментом, на якому ґрунтуються двосторонні відносини України та Китаю", - наголосили в МЗС.

Сибіга повідомив про ситуацію в Україні, а також підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії. Українською стороною було висловлено сподівання, що участь Китаю у заході могла б стати гарною нагодою, щоб зробити практичний внесок у досягнення справедливого і довготривалого миру в Україні.

Заступник глави українського МЗС наголосив, що єдиною основою для досягнення такого миру є формула миру президента Володимира Зеленського.

У рамках робочого візиту до Пекіну також відбулися зустрічі зі спеціальним представником уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуеєм, а також заступником завідувача міжнародного відділу ЦК КПК Чень Чжоу.

Читайте також:

Відстрочка від мобілізації: Нардеп розповів про нові вимоги для багатодітних батьків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк