23.06.2024, 12:06

Кулеба пояснив, чому Китай відмовився брати участь у Саміті миру

Марина Гончар | Всі новини автора
кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, чому Китай вирішив не брати участь у Глобальному саміті миру, попри тривалі переговори щодо завершення війни, яку розпочала Росія проти України.

Під час телемарафону Кулеба зазначив, що Україна і Швейцарія вже вели переговори з Пекіном щодо можливості його участі у саміті, передає Час Пік.

Головною причиною відмови Китаю стала відсутність Росії на саміті.

"Китай вирішив не брати участь у саміті через те, що Росія не була присутня", – повідомив Кулеба. Однак, попри це, Україна та Китай продовжать переговори щодо припинення війни.

Міністр також підкреслив, що в Пекіні уважно стежать за результатами саміту.

"У Пекіні дуже детально вивчають результати саміту. Вони побачили вражаючий масштаб заходу, і я впевнений, що наші розмови з Китаєм щодо припинення війни в Україні продовжаться", – додав Кулеба.

Відмова Китаю від участі у Глобальному саміті миру підкреслює складність геополітичної ситуації навколо війни в Україні. Пекін, який має значний вплив на міжнародній арені, ретельно аналізує кожен крок, перш ніж приймати рішення. Такий підхід свідчить про обережність Китаю у питаннях, що стосуються конфліктів, у яких залучені великі держави, такі як Росія.

Україна, зі свого боку, продовжує докладати зусиль для пошуку дипломатичних шляхів завершення війни. Участь Китаю у переговорах може стати важливим кроком у цьому напрямку, враховуючи його глобальний вплив і можливості впливу на Росію. Однак, на даному етапі, Україна та її партнери мають шукати інші способи залучення ключових гравців до процесу мирного врегулювання.

Читайте також: ЗСУ уразили пункт управління росіян у Бєлгородській області

Спрей Victoria's Secret

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк