29.06.2024, 16:12

Не лише повернення територій: Кулеба пояснив, що буде означати перемога України

кулеба

Перемогою України у війні буде не лише досягнення миру та повернення всіх окупованих РФ територій, але також створення умов, за яких російська агресія стане неможливою надалі.

Про це ]]>заявив]]> міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Час Пік з посиланням на пресслужбу відомства.

"Як ми знаємо з власної недавньої історії, а також з історії інших регіонів, світ без справедливості веде до нової війни. Тому мета - не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій світ буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою", - вважає голова українського зовнішньополітичного відомства.

Особливу роль у цьому Кулеба відвів Саміту миру. Він зазначив, що і далі продовжуватиме взаємодіяти з країнами всіх частин світу для пошуку рішень, які дозволять відновити справедливий світ.

"Саміт світу у Швейцарії зібрав разом країни з усього світу - півночі, півдня, сходу, заходу - і продемонстрував, що всі вони поділяють щось спільне. Це "щось" - Статут ООН, принципи міжнародного права та необхідність поважати суверенітет та територіальну цілісність країн. І коли ми бачимо, що всі ці країни готові бути разом, а також діяти спільно, це, звісно, ​​додає впевненості у тому, що справедливий та тривалий мир можливий”, - додав міністр.

Читайте також: Без світла - не більше трьох годин: в одній з областей України переглянули графіки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк