02.07.2024, 11:50

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан прибув з офіційним візитом до Києва

разговор Орбана с Зеленским на полях саммита ЕС в Брюсселе

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 2 липня прибув до Києва з офіційним візитом. Заплановано переговори Орбана з Президентом України Володимиром Зеленським.

Найважливішою темою переговорів стане можливість встановлення миру. Планується також, що Орбан та Зеленський обговорять поточні питання угорсько-українських двосторонніх відносин. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хавасі, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Візит угорського прем'єра в Україну відбувся наступного дня після того, як Будапешт розпочав піврічне головування в Раді Євросоюзу, а також через кілька днів після розмови Орбана з Зеленським на полях саміту ЄС у Брюсселі.

Дипломат Андрій Веселовський в етері каналу "КИЇВ24" назвав головну мету візиту Орбана до України.

"Починається головування Угорщини в Європейському Союзі, яке не має великого практичного значення, але може мати велику пропагандистську навантаженість. Орбан хоче якимось чином зняти з себе з самого початку всі звинувачення в недоброчесності, в якихось неправомірних рішеннях. Зокрема щодо України відома його політика, яку називають несправедливою", - сказав Веселовський.

Востаннє Віктор Орбан відвідував Україну в 2012 році, за президентства Віктора Януковича.

Видання Nexta опублікувало відео, на якому зафіксовано кортеж угорської делегації в центрі Києва.

Читайте також:

Корисні спортивні товари для тренувань в спортзалі

Як вибрати ноутбук: загальні поради

Вибір покриття для підлоги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: