10.07.2024, 13:32

Виступ Зеленського у Вашингтоні: ключові заяви

ароро

Президент України Володимир Зеленський прибув до Вашингтона на саміт НАТО, який проходитиме з 9 по 11 липня, і виступив в Інституті Рейгана. Під час свого виступу глава держави розповів про жахливий удар російської армії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, поділився очікуваннями щодо завершення війни та обговорив військову допомогу від союзників.

Про це він сказав ]]>під час виступу ]]>в Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні, Час Пік зібрав головні заяви Володимира Зеленського.

Заклик до США дозволити знищувати авіацію РФ на її території

Президент Володимир Зеленський звернувся до американського уряду з проханням дозволити українським військам знищувати російську авіацію на її території. Він нагадав, що подібне рішення у минулому дозволило зупинити просування російських військ на півночі Харківщини, знищуючи військові обʼєкти ворога.

Важливість далекобійної зброї та нових систем ППО Patriot

Зеленський підкреслив, що Україна може витіснити російські війська з півдня країни, якщо отримає достатньо далекобійної зброї. Він також наголосив на важливості систем ППО Patriot, які мають допомогти у відбитті російських атак, але зазначив, що цього недостатньо для повної безпеки.

Другий Саміт миру щодо закінчення війни в Україні

Президент України також заявив про намір провести другий Саміт миру цього року, спираючись на формулу миру. Він висловив сподівання на підтримку США у цьому питанні, наголосивши на необхідності твердого і рішучого підходу.

Путін і атаки на Харків

Зеленський розповів про агресивні плани Володимира Путіна захопити Харків, скориставшись затримками у наданні допомоги Україні з боку Конгресу США. Росія продовжує обстрілювати місто, намагаючись створити хаос і змусити мешканців покинути свої домівки. Президент зазначив, що під час нового наступу російських військ на Харківщині Україна втратила деякі селища, але вдалося евакуювати і зберегти тамтешніх жителів.

Про атаку на "Охматдит"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що коли від ракетної атаки на "Охматдит" гинуть діти, в цей момент хочеться вбити президента Росії Володимира Путіна. Він наголосив, що це був прицільний ракетний удар по лікарні, і сигнал російського диктатора напередодні саміту НАТО.

Потреби у винищувачах F-16

За словами Зеленського, для того, щоб зрівняти сили з російськими військами у повітрі, Україні необхідно щонайменше 128 винищувачів F-16. Він підкреслив, що партнери України знають про ці потреби, і поки що не буде достатньої кількості літаків, складно буде дорівнятися до російської авіації.

Вихід на кордони 1991 року та завершення війни

Президент України наголосив на важливості відновлення контролю над усіма територіями, окупованими Росією, щоб уникнути замороженого конфлікту та повторного вторгнення. Зеленський окреслив необхідність організації другого Саміту миру, який би змусив світ тиснути на Путіна для завершення війни.

Заяви про Путіна, Байдена і Трампа

Володимир Зеленський зазначив, що Володимир Путін ненавидітиме будь-якого президента США, незалежно від результатів виборів у листопаді. Він наголосив, що економіка США у понад десять разів переважає російську, і тому ставлення Путіна не повинно впливати на західних політиків. Зеленський також підкреслив, що страх перед Путіним є помилкою всього Заходу.

Політика США стосовно України після виборів

Зеленський висловив сподівання, що підтримка України з боку США не зміниться після президентських виборів. Він наголосив на важливості єдності західного світу у боротьбі з російською агресією, зазначивши, що Путін намагається розділити США та Європу, але боїться їхньої єдності.

Промова президента України у Вашингтоні підкреслила важливість підтримки США у боротьбі з російською агресією та закликала до рішучих дій для забезпечення безпеки України і всього світу.

Читайте також:

Укроборонпром відкрив представництво у США

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк