10.07.2024, 10:37

Укроборонпром відкрив представництво у США

Укроборонпром открыл представительство в США

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" відкрило своє перше закордонне представництво у столиці США Вашингтоні.

Представництво працюватиме за трьома напрямками. "Укроборонпром" запросив зброярські компанії США до подальшої співпраці. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті "Укроборонпрому", передає Час Пік.

Представництво працюватиме за трьома ключовими напрямками:

  • взаємодія з бізнесом та експертними організаціями;
  • співпраця з державними органами, та оборонними організаціями;
  • підтримка проєктів підприємств Укроборонпрому в США та країнах-партнерах.

"Ми відкрили перше закордонне представництво "Укроборонпрому"– у Вашингтоні, США. Його основним завданням є просування спільних українсько-американських оборонних проєктів та посилення нашої інтеграції в оборонно-промислову базу НАТО", - повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин.Він подякував американським партнерам за підтримку та зазначив, що робота представництва є важливим кроком для зміцнення співпраці.

Генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін зазначив, що підприємство зацікавлене у поглибленні співпраці з американськими зброярами, зокрема щодо виготовлення боєприпасів, систем протиповітряної та протиракетної оборони, а також РЕБ.

"Сполучені Штати Америки – один з ключових союзників України, тому принципово важливо зробити наші оборонно-промислові комплекси якомога ближче один до одного. Ми налаштовані на конструктивний діалог і запрошуємо зброярські компанії США до подальшої співпраці.

Взаємодія з американськими виробниками озброєнь має вирішальне значення для створення потужного та сучасного українського ОПК. Також відкривається можливість для найкращого інформування промисловості США про економічні можливості, які з’являються завдяки партнерству з Україною", – наголосив голова наглядової ради АТ "Укроборонпром" Давід Ломджарія.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк