21.07.2024, 08:10

Джонсон оприлюднив план, який Трамп може використати для припинення війни в Україні: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
жлдорпа

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон представив мирний план, який, на його думку, Дональд Трамп може використати для завершення війни в Україні на вигідних умовах для України та Заходу.

Про це він написав у своїй колонці для видання ]]>Daily Mail]]>, передає Час Пік.

Джонсон зазначив, що у Трампа є великий шанс не тільки виправити помилки попередників, але й взяти на себе лідерство у глобальних справах.

"Я вірю, що Трамп може покласти край цій війні — на правильних умовах для України та Заходу", — пише Джонсон.

Водночас він підкреслив, що не може бути певним у тому, що саме зробить Трамп у разі обрання, але наголошує, що саме це він має на увазі.

Основним завданням, за словами Джонсона, є "зміцнення позицій Заходу та підтримка України". Він вважає, що Трамп, у разі обрання на новий президентський термін, міг би припинити бюрократичні зволікання та надати українцям необхідні дозволи, що дозволило б зміцнити їхню позицію. Після того, як Путін буде змушений відступити, Трамп зможе запропонувати угоду.

Джонсон вважає, що російський диктатор буде змушений відступити принаймні до тих кордонів, які існували на момент повномасштабного вторгнення у 2022 році. Після цього решта України має бути визнана вільною та отримати право на вступ до ЄС і НАТО.

Джонсон також зазначив, що Україна наразі має мільйон людей зі зброєю, які вже добре навчені використовувати техніку НАТО і є найефективнішою силою проти Росії. Після закінчення війни українські війська можуть замінити частину з 70 000 американських військових, які все ще перебувають у Європі, що дозволить США заощадити кошти та повернути своїх військових додому.

Британський політик також висловив упевненість, що диктатор Путін може заявити, що "спеціальна військова операція" була успішною, і що він денацифікував Україну. Для російськомовних громадян можуть бути передбачені особливі заходи захисту.

"З Трампом у Білому домі існує реальна перспектива глобального зближення з Росією, а з Путіним — повернення до часів, коли Росія була поважним партнером G8 і навіть НАТО. Але для досягнення такого результату необхідно продемонструвати силу. Вашингтон під керівництвом Трампа повинен показати, що міжнародні кордони повинні поважатися, і що радянську імперію не можна відновити силою", — зазначив Джонсон.

Він підкреслив, що це означає підтримку українців до кінця.

"Якби Трамп був у Білому домі, я не думаю, що Путін був би настільки безрозсудним і злочинним, щоб вторгнутися в Україну. Не забувайте, що саме Трамп, а не Обама чи Байден, надав українцям протитанкові ракетні комплекси Javelin, які відіграли ключову роль у битві за Київ у 2022 році. Трамп вже має досвід рішучого військового втручання в інтересах української демократії", — додав Джонсон.

Джонсон також зазначив, що у Трампа буде величезний шанс, якщо він знову обійме посаду президента США, не тільки виправити помилки попередників, але й повести світ уперед. Він вважає, що Трамп усвідомлює ризик: поразка України може мати величезні довгострокові наслідки для Америки та світу. З іншого боку, перемога України може прокласти шлях до нових і набагато кращих відносин з Росією, що стало б великою перемогою для всього світу.

Таким чином, план Джонсона пропонує комплексний підхід до завершення війни в Україні, який, на його думку, може бути реалізований Дональдом Трампом у разі його повернення до влади.

Читайте також:

В Україну прибув держсекретар Ватикану

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк