22.07.2024, 14:54

Дмитро Кулеба їде на переговори до Китаю: візит, ініційований китайською стороною

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апропрлод

З 23 по 25 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить офіційний візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван Ї.

]]>Пресцентр ]]>Міністерства закордонних справ України повідомляє, що цей візит був ініційований китайською стороною, що підкреслює важливість діалогу між двома країнами, передає Час Пік.

Під час перебування в Китаї, Кулеба проведе низку зустрічей і переговорів з китайськими офіційними особами.

Планується, що сторони обговорять актуальний стан та перспективи розвитку двосторонніх відносин. Особлива увага буде приділена питанням економічного та політичного співробітництва, а також культурному обміну між країнами.

Однією з ключових тем переговорів стане пошук шляхів припинення російської агресії проти України. Сторони обговорять можливу роль Китаю у досягненні сталого і справедливого миру.

За словами речника Міністерства закордонних справ України Тихого, важливо знайти такі шляхи вирішення конфлікту, які б враховували позиції обох сторін та сприяли встановленню тривалого миру в регіоні.

Сполучені Штати Америки також покладають великі надії на продуктивну роль Китаю у процесі досягнення миру в Україні. Американська сторона вказує на важливість визнання Китаєм ролі агресора і жертви у цьому конфлікті, підкреслюючи, що саме така позиція може сприяти ефективному вирішенню ситуації.

Цей візит Кулеби до Китаю є важливим кроком у розвитку міжнародного співробітництва України та підвищенні ролі дипломатії у вирішенні глобальних конфліктів.

Від результатів цих переговорів залежить подальший розвиток відносин між Україною та Китаєм, а також можливість встановлення миру на сході України.

Читайте також:

Україна отримає додаткові 100 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи до кінця літа: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк