22.07.2024, 13:16

Україна отримає додаткові 100 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи до кінця літа: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вавапрпр

Україна отримає нову партію боєприпасів у межах чеської ініціативи вже протягом липня-серпня 2024 року. Йдеться про 100 тисяч снарядів, які будуть направлені до України для підтримки її обороноздатності.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляють]]>"Чеські новини"]]>, передає Час  Пік.

 Він зазначив: "Протягом липня та серпня ми відправимо ще 100 тисяч боєприпасів. Зараз ми активно шукаємо додаткові фінанси, щоб закупити ще більше боєприпасів та забезпечити продовження ініціативи у 2025 році".

До цієї ініціативи вже долучилися 18 країн. Серед них, 15 країн вже виконали свої зобов'язання і внесли свій вклад у спільну справу.

За словами Ліпавського, наявних коштів достатньо, щоб до кінця 2024 року доставити ще 500 тисяч боєприпасів до України.

Варто зазначити, що перша партія з 50 тисяч боєприпасів прибула до України деякий час тому. Чехія в цій ініціативі активно співпрацює з Нідерландами та Данією, що свідчить про високий рівень міжнародної солідарності та підтримки України у її боротьбі.

Чеська ініціатива є важливим кроком у зміцненні обороноздатності України, а також демонструє готовність європейських країн допомагати у критичні моменти.

Додаткові 100 тисяч боєприпасів, які надійдуть до кінця літа, стануть вагомим підсиленням для українських збройних сил.

Ця новина свідчить про подальше зміцнення міжнародної співпраці та підтримки, що є важливим фактором у забезпеченні безпеки та стабільності в регіоні.

Читайте також:

БПЛА вдарили по військовому аеродрому "Морозовськ" у Ростовській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк