25.07.2024, 20:58

"Ми маємо закінчити цю війну", - Трамп прокоментував бесіду із Зеленським

Марина Гончар | Всі новини автора
трамп

Колишній президент США Дональд Трамп поділився враженнями від своєї телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським. Трамп наголосив на важливості завершення конфлікту в Україні, підкресливши, що ця розмова була дуже корисною.

Про це він сказав в інтерв'ю Fox News, передає Час Пік. 

"Я сказав, що ми повинні закінчити цю війну. Україна протистоїть справжній військовій машині. Росія воює, це те, що вони вміють робити - вони перемагали Гітлера, Наполеона", - зазначив Трамп.

Він висловив занепокоєння масштабами конфлікту, згадавши про величезну кількість мін та тисячі танків, залучених у бойових діях. Трамп зазначив, що обидві сторони, як росіяни, так і українці, зазнають значних втрат, назвавши ситуацію "повним безладом".

Колишній президент також піддав критиці адміністрацію Джо Байдена, звинувачуючи її у неспроможності запобігти конфлікту: 

"Байден не повинен був допустити цього. Це можна було легко зупинити. При мені цього б не сталося, і у цього не було жодного шансу статися", - заявив Трамп.

Він також пов'язав початок конфлікту зі зростанням цін на нафту після його відходу з посади. Він підкреслив, що низькі ціни на нафту під час його президентства не дозволили Росії фінансувати військові дії.

"Невдале виведення військ з Афганістану могло вплинути на рішення Путіна розпочати військові дії. Коли такі люди, як Путін і глава КНР Сі Цзіньпін, побачили це, вони сказали: 'Це наш час'", - підсумував Трамп.

Коментарі Дональда Трампа про його розмову з Зеленським та оцінка поточної ситуації в Україні викликали широкий резонанс у політичних колах. Його слова стали предметом численних обговорень та дискусій, які ще більше загострили дебати навколо підходів до врегулювання конфлікту в Україні та ролі міжнародної спільноти в цьому процесі.

Трамп наголосив, що питання війни та миру є надзвичайно важливим і потребує невідкладного вирішення. Його заклик до завершення конфлікту відображає прагнення до стабільності та безпеки, які залишаються ключовими пріоритетами для всього світу.

Читайте також: "Ми обираємо волю": Камала Гарріс офіційно оголосила про участь у президентських виборах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк