23.08.2024, 15:19

Україна та Індія підписали угоди про співпрацю у чотирьох ключових сферах: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
пророл

На зустрічі президентів України та Індії, Володимира Зеленського та Нарендри Моді, було досягнуто важливих домовленостей між двома країнами.

Про це, з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час зустрічі з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, передає Час Пік.

У рамках розширення стратегічного партнерства було підписано чотири ключові документи, що визначають напрямки співпраці у медичній, аграрній, гуманітарній та культурній сферах.

Підписані документи:

  • Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Індія. Цей документ передбачає отримання гуманітарної грантової допомоги від Індії, що буде спрямована на розвиток громад в Україні. Гранти допоможуть реалізувати проєкти, спрямовані на покращення соціальної інфраструктури та підтримку найбільш уразливих груп населення.
  • Угода про співпрацю в галузі сільського господарства та харчової промисловості. Ця угода відкриває нові можливості для розвитку аграрного сектора обох країн. Вона включає обмін технологіями, знаннями та досвідом у вирощуванні сільськогосподарських культур, а також у харчовій промисловості.
  • Програма культурного співробітництва на 2024-2028 роки. Цей документ сприятиме розвитку культурних зв’язків між Україною та Індією через організацію культурних обмінів, спільних виставок та культурних заходів. Програма також передбачає підтримку культурних ініціатив та проєктів, що сприятимуть поглибленню взаєморозуміння між народами.
  • Меморандум про взаєморозуміння між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Центральною інспекцією з контролю за стандартами лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я Індії. Цей документ встановлює співпрацю в області регулювання і контролю якості лікарських засобів, що сприятиме покращенню стандартів медичних продуктів у обох країнах.

Президент Зеленський підкреслив, що ці угоди сприятимуть зміцненню стратегічного партнерства між Україною та Індією, а також активізації торговельних, економічних та військових відносин між країнами. Ці кроки є частиною широкої стратегії, спрямованої на поглиблення двосторонньої співпраці та підвищення ефективності взаємодії в ключових сферах розвитку.

Нагадаємо, що сьогодні, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув з візитом до Києва. Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до Києва.

Читайте також:

Латвія підготувала для відправки в Україну найбільшу партію безпілотників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк