17.07.2024, 17:01

Чому фермерам вигідно вирощувати кукурудзу

купити кукурудзу

Батьківщиною кукурудзи вважається сонячна спекотна Мексика. Здавалося б, у нашому досить контрастному, а інколи та непривітному кліматі це злакове не повинне давати хорошого врожаю. Але ж ні! Вирощування кукурудзи - один із найбільш рентабельних проєктів для фермерів. Продати або купити кукурудзу не так складно через високу врожайність і водночас високий попит. Адже зерно кукурудзи як сировина використовуєтья у безлічі сфер - від харчової промисловості до медицини. Крім того, існують спеціальні інструменти, які полегшують купівлю-продаж для аграріїв. Торги стануть ще успішнішими, якщо звернутися до послуг агробіржі, де процеси автоматизовані та немає ризиків ні для тих, хто купує, ні для тих, хто продає.

Як купити кукурудзу вигідно

Фермери, які вирощують кукурудзу, не завжди мають налагоджений збут, тому в процесі продажу можуть виникати труднощі з пошуком найвигідніших та найпрозоріших сценаріїв. Щоб не втратити у вартості та не піддатися ринковому хаосу, оптимальним рішенням будуть торги на спеціальних агробіржах. Зокрема, Українська універсальна біржа гарантує результативний пошук покупців та дотримання справедливих умов угоди. Аграріям залишається лише зосередитись на якості продукції, адже це найголовніше. 

Що потрібно знати про продаж кукурудзи

Вітчизняний сільськогосподарський сектор щорічно експортує десятки мільйонів тонн зерна кукурудзи до інших країн. З урожаю 2022-2023 років за кордон було продано 29,1 млн т цієї продукції. Але це зовсім не означає, що внутрішній ринок зазнає гострого дефіциту. Зазвичай, експортом займаються більш великі підприємства. Тому збут кукурудзи на українському ринку багато в чому тримається на локальних приватних господарствах, і для них дуже важливі майданчики для реалізації врожаю.

Українська універсальна біржа завдяки сучасним інструментам вирішує безліч проблем, які можуть турбувати фермера:

  • відстежити актуальну ціну швидко та без накрутки,
  • знайти оптимальні умови для збуту кукурудзи або іншої сільськогосподарської продукції,
  • відстежити верифіковані пропозиції та надійних покупців;
  • вивчити наявний ринок та його тенденції.

Більше не потрібно робити сотні дзвінків на день та щороку вигадувати, що робити з урожаєм. Крім того, збут через агробіржу мінімізує ризик нечесних угод.

Чому фермери обирають вирощувати кукурудзу

Багато хто помилково вважає, що лідер серед злакових за площею посівів - пшениця. Це помилка, адже лідирує у світі саме кукурудза. З кукурудзи виготовляють понад 150 харчових та технічних продуктів (борошно, глюкоза, спирт, сироп). За такої "палітри" затребуваності для вирощування злакового не потрібно специфічних умов. Затребуваність грає на руку: продати або купити кукурудзу можна практично завжди. Йдеться про різні сорти: і про кормові, і про солодку кукурудзу. 

Затребуваність, висока врожайність, рентабельність продукції - усі ці фактори говорять фермерам на користь вирощування кукурудзи. А можливості агробірж роблять процес збуту чи пошуку пропозицій швидким та безтурботним.

Рубрика - Правозащитник: