14.08.2020, 18:49

Вантажні перевезення: як розрахувати вартість і кілометраж по Києву

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Вартість вантажоперевезення розраховується на основі різних факторів:

  • довжина маршруту;
  • час вантажоперевезення;
  • вага вантажу;
  • кількість поїздок;
  • специфіка маршруту і т. Д.

З чого складається тариф на вантажоперевезення

Для замовника одиницею виміру вартості послуги є в основному ціна грн. / 1 км шляху. Є тарифи за тонну, тонно-кілометр, за рейс, годину роботи, зміну. Спочатку в тариф вантажоперевезення закладаються обов'язкові статті витрат: на паливо, амортизацію, техогляд, ремонт автопарку, оформлення документації, реклама.

Крім того, у вартість вантажного перевезення включаються такі складові як зарплата водіїв та диспетчерів, упаковка вантажів, оплата послуг вантажників, якщо вони залучені до процесу.

Тарифи на вантажні перевезення для клієнтів

Для замовників вантажоперевезень найчастіше вихідним в розрахунку є тариф грн. / км - тобто оплата залежить від довжини маршруту. На сайтах більшості транспортних компаній вартість послуг вантажного таксі приведена саме в такому форматі. До прикладу, так подає інформацію компанія з вантажних перевезень Давай Переедем. Додатково враховується час і кілометраж по Києву, за межами міста.

Крім усього, в більшості випадків транспортні компанії орієнтуються на середні ринкові ціни на вантажні перевезення в кожен конкретний момент, оскільки ситуація на ринку мінлива і залежить від безлічі чинників.

Як розрахувати кілометраж на перевезення вантажів по Києву

Іноді клієнту перед замовленням вантажоперевезень необхідно уточнити для себе реальну довжину маршруту. Якщо центральними вулицями міста кожен приблизно зорієнтується, то по інших напрямках це зробити досить складно.

У таких випадках можна скористатися інтернет-ресурсом 2gis. Потрібно задати у пошук ваш маршрут. 2gis - це безкоштовний додаток-довідник, що містить докладні карти міст і GPS-навігатор. Заходьте на сайт, наближаєте карту і встановлюєте точку відправлення. Прокладаєте необхідний маршрут до місця призначення по вулицях і відразу бачите умовно пройдену відстань у кілометрах.

Як замовити розрахунок на вантажне таксі?

Сьогодні замовити вантажне таксі або доставку продуктів і дізнатися вартість замовлення доволі просто. На сайті кожної транспортної компанії є онлайн-форма для розрахунку вартості з переліком параметрів: тип авто, кількість вантажників, маршрут.

Зазвичай, клієнт телефонує у вантажне таксі, а фахівець з вантажного перевезення чи диспетчер компанії відразу ж проводить розрахунки і оголошує ціну на перевезення вашого вантажу. Крім того, диспетчер порадить, чи потрібно використовувати спеціальне обладнання для виконання замовлення та у разі необхідності запропонує послуги вантажників.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: