17.01.2023, 20:00

Unreal - що вибрати vs Unity?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

В останні роки світ розробки ігор став відкритим буквально для всіх. На ринку з'являються все нові і нові движки розробки ігор, а найпопулярніші, такі як Unity і Unreal Engine, отримали тисячі курсів, таких як курси від N-iX Game VR Studio. Unity vs Unreal - хто переможе в цій сутичці, який движок розробки ігор вибрати?

Де Unreal перевершує Unity?

У зіткненні Unity проти Unreal, Unreal вважається більш складним та менш доступним з точки зору простоти використання. C++, безумовно, не найпростіша мова. Однак рушій виробництва компанії Epic Games - це в першу чергу графічні можливості. Освітлення, тіні та текстури в Unreal Engine — це визначення якості та найвищих графічних стандартів. Ігри, створені на Unreal Engine, вражають своєю графічною неперевершеністю. З цієї причини ряд розробників AAA-ігор вибирають цей рушій. До того ж, останнє оновлення рушія ще більше здивувало користувачів, тому можна вважати, що Unreal Engine відкриває для вас більші можливості для створення висококласних ігор, а отже і росту кар’єри. Розмір спільноти чи доступ до ресурсів не сильно відрізняються від стандартів Unity, і ви можете розраховувати на велику підтримку під час навчання.


Unity чи Unreal – хто має перевагу на ринку?

Зараз найпопулярнішим інструментом розробки мобільних ігор є Unity. Різні джерела стверджують, що близько 50% всіх мобільних ігор створюються на цьому движку. Однак недооцінювати Unreal Engine не варто, адже його частка на ринку мобільних ігор коливається в районі 45% — це також дуже вражаючий результат. Причиною переваги Unity на ринку може бути той факт, що рушій вважається набагато простішим за конкурента. В Unity використовується C# - на загальну думку, відносно проста мова програмування. Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, а архітектура проектів проста - складається з об'єктів і компонентів. В Unity ви також маєте доступ до графічних сценаріїв, які дозволяють значно скоротити програмування. Для користувачів, які починають свою пригоду з розробником ігор, це може бути дуже спокусливою пропозицією. Unity також є дуже універсальним інструментом, який може обробляти багато портів. Не варто недооцінювати, наскільки добре движок справляється з двовимірними іграми.
 

Unity або Unreal Engine - що вибрати?


Unreal і Unity є найпопулярнішими на цей час ігровими рушіями на ринку. Початківці розробники ігор можуть мати проблеми з вибором правильного інструменту для них. Вибираючи двигун, ви повинні визначити, що ви хочете створити і яка мета. Якщо ви фанат інді-ігор і мрієте створити власну гру, якщо ви тільки починаєте свою пригоду з програмування, ви ніколи не створювали комп’ютерну графіку, тоді Unity може бути хорошим вибором. Однак, якщо ви хочете бути професійним розробником, цінуєте реалізм і красиву графіку, Unreal Engine може бути кращим варіантом.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: