22.07.2024, 13:31

Скільки коштує оренда квартир подобово в Україні і чому ціни так відрізняються

оренда квартир подобово

У містах з розвиненою інфраструктурою можна зупинитися в готелі або хостелі. Але такий варіант зручний не для всіх, оскільки необхідність наявності житла на день-два диктується не тільки діловими відрядженнями. Відсвяткувати Новий рік, влаштувати фотосесію чи просто відпочити? Ідеальним варіантом у таких випадках стане оренда квартир подобово, адже завжди можна знайти саме те, що потрібно.

Чому люди обирають оренду квартир подобово?

Обставини та запити можуть бути різними. Хтось приїхав до іншого міста у серйозних справах, хтось з метою відпочити, а хтось може жити на сусідній вулиці, але хоче влаштувати свято в більш просторій квартирі. Готелі - це не завжди про комфорт. Тим більше, що для багатьох цілей кімната просто не підходить. Тому люди часто надають перевагу подобовій оренді житла.

  • Квартира подобово щонайменше вдвічі дешевша за готель.
  • Коли та якій кількості гостей можна приходити - строгих обмежень немає.
  • Приміщення можна використовувати в різних цілях: і для відпочинку, і для святкувань, і як фотостудію.
  • Велика варіативність вибору - від маленької квартири-студії у спальному районі до розкішного пентхауса у наймальовничішому місці регіону.

Крім того, оголошень про здачу квартири на добу набагато більше, ніж пропозицій від готелів та хостелів. Наприклад, на ресурсі Doba.ua можна знайти понад 40 тисяч пропозицій від власників у різних містах України. Для кожного знайдеться свій затишний куточок.

Цінові "ножиці"

Оскільки вибір дуже великий, знайти житло на добу можна як за 150 грн, так і за 1500 грн. Як ціноутворюючі виступають багато факторів:

  • населений пункт та певний район;
  • особливості транспортної розв'язки та наявність інфраструктурних об'єктів;
  • будинок може розташовуватися в ЖК, що охороняється, оснащений паркінгом або ж ці умови можуть бути відсутніми;
  • ремонт може бути сучасним, а може бути дуже невибагливим.

Все залежить від побажань орендаря, його пріоритетів та цілей. Хтось, можливо, хоче заощадити, а для іншої людини, враховуючи її плани, необхідне житло в якому все “з голочки”. Звісно, ​​ціновий поріг відрізнятиметься.

Скільки коштує оренда квартир в Україні?

За даними платформи Doba.ua, ціни в різних регіонах України стартують в середньому від 200 грн за добу. Ціна квартир подобово, наприклад, в Одесі починається від 200 гривень, у Львові, де пропозицій зараз більше, житло можна знайти навіть дешевше. У Харкові винайняти квартиру можна від 350 грн за добу, у Сумах трохи дешевше - від 320 грн за добу. У Дніпрі оренда квартири доступна до 500 грн за добу. Столиця серед лідерів за недорогими пропозиціями - знайти квартиру можна також від 200 грн/доба. Багато залежить від кількості пропозицій. Наприклад, у Чернігові може бути близько трьох десятків пропозицій і ціна за оренду вища - від 600 грн за добу. Крім того, варто враховувати сезонність. Ринок дуже варіативний, тому, завдяки Doba.ua, зручніше самостійно відстежувати актуальні варіанти та останні ціни, які визначають власники.
 

Рубрика - Правозащитник: