Варіанти імміграції до Польщі

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Польща приваблює наших земляків географічним розташуванням, культурою і рівнем соціального розвитку. Ця країна має стабільну економіку, що також приваблює багатьох іноземців.  А українці все частіше виїжджають до Польщі, оформляючи посвідку на проживання.

Імміграція в Польщу можлива декількома способами. Іноземцю потрібно лише вибрати певний варіант, який йому найбільше підходить.

Імміграція через навчання у ВНЗ

Поступово до ВНЗ, людина автоматично отримує дозвіл на проживання. Продовжується ВНЗ на кожен навчальний рік. Для іноземного студента навчання є платним. Студентська віза дозволить Вам також влаштовуватися на роботу.

Трудова імміграція

Трудова імміграція в Польщу можлива в тому випадку, якщо Ви отримали посаду в фірмі, а її власник подав заяву на Ваше легальне працевлаштування в відповідні державні органи. Вам буде видана робоча віза, з якою Ви отримуєте право перебувати в цій країні.
Якщо власник компанії не продовжує іноземцю контракт, його віза закінчується.
Ще один важливий нюанс - після легальної роботи в Польщі понад п'ять років, людина може претендувати на ПМП.

Бізнес-імміграція в Польщу

Вирішивши відкрити компанію в Польщі, підприємець також може іммігрувати в цю країну. Йому потрібно зареєструвати фірму, а потім, почавши трудову діяльність, отримати посвідку на проживання.
П'ять років успішної роботи фірми дає можливість отримання ПМП підприємцю і після цього громадянство. Крім цього, бізнес імміграція має і такі переваги:

  • Вільна торгівля своїми товарами та послугами на всій території ЄС;
  • Виклик родичів для возз'єднання;
  • Користування всіма пільгами та банківськими програмами, які доступні польським громадянам.

При цьому Ви повинні будете доводити, що Ваша фірма є успішною і приносить прибуток.

Імміграція за сімейними обставинами

Можна іммігрувати й в тому випадку, якщо Ви поріднилися з польським громадянином (вступили в шлюб). Також, довівши, що у Вас є польське коріння можна отримати «карту поляка» і влаштовуватися на роботу в Польщі, отримувати безкоштовну освіту. Але автоматично громадянства Вам не дадуть.
Якщо Ви не знаєте, який зі способів вибрати для імміграції, звертайтеся в компанію Gorde. Ми допоможемо Вам вибрати прийнятний спосіб імміграції. Наші консультанти роз'яснять всі нюанси, а також проаналізують Ваші шанси на імміграцію.
Правильно вибравши варіант імміграції, іноземець може в максимально короткі терміни почати нове життя в Польщі.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: