Як отримати ліцензію на медичну практику

Ольга Станішевська | Всі новини автора
лицензия

 

Способу та якості наданих медичних послуг завжди приділялась і приділяється особлива увага з боку держави, оскільки з цим пов'язані життя і здоров'я населення. Особливому регулюванню підлягає приватна медична практика. За надання медичних послуг без відповідного дозволу - ліцензії, передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Міра покарання визначається наявністю чи відсутністю тяжких наслідків внаслідок нелегальних дій.

Для чого потрібна ліцензія на медичну практику

Ліцензування є обов'язковою умовою для започаткування медичної діяльності: відкриття медичної клініки, кабінету і т.д. Необхідність одержання ліцензії передбачена Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності». Контроль за дотриманням цієї умови здійснює Міністерство охорони здоров'я.

Хто може отримати ліцензію та за яких умов

Медична практика доступна лише тим, хто має відповідну освіту та відповідає кваліфікаційним вимогам.

Існує низка вимог, яких варто дотриматись, перш ніж подати документи на отримання дозволу:

  1. Насамперед варто подбати про облаштування приміщення. Воно має відповідати санітарним правилам та нормам.
  2. Приміщення має бути обладнане всім необхідним, зокрема приладами, технікою та іншим обладнанням, призначеним для надання медичної допомоги та діагностики.
  3. Згідно з ліцензійними умовами, заклад має бути укомплектований достатньою кількістю кваліфікованого персоналу для надання якісних послуг – від лікаря до санітарки.
  4. Важливо дотримуватись вимог атестації всіх працівників, які є персоналом медичного закладу. Це стосується не лише тих, хто провадить медичну діяльність, а й фармацевтичну.
  5. Медичні огляди для персоналу є обов'язковими та регулярними.
  6. Приміщення має бути обладнане входом та необхідними умовами для прийому людей з обмеженими фізичними можливостями.

Порядок оформлення ліцензії

Для того, щоб якісно та правильно зібрати документи, сплатити та оформити необхідний дозвіл, можна звернутися до компаній, які нададуть повноцінну допомогу в ліцензуванні медичної діяльності.

Оскільки процес підготовки документів та отримання ліцензії є багатокроковим, він вимагає максимальної уважності та обізнаності в усіх юридичних нюансах. Бути фахівцем у всіх сферах, на жаль, неможливо. І зовсім необов'язково. Адже для цього давно існують компанії з підтвердженою репутацією та гарантією успішного результату, фахівців яких можна найняти для вирішення будь-яких юридичних завдань.

Юридична компанія Dextra Law – це команда професіоналів, яка вивчила кожну деталь процесу отримання ліцензії для того, щоб позбавити вас турбот і не відволікати від організації умов для майбутньої медичної практики.

У чому полягає юридична допомога компанії:

  • забезпечення консультації та супровід кваліфікованого юриста щодо питань отримання ліцензії;
  • надання повного списку необхідних документів та контроль своєчасного їх збору;
  • подання документів до відповідних інстанцій;
  • одержання дозволу на ліцензійну діяльність;
  • адвокатські послуги у разі відмови в наданні ліцензії.
Рубрика - Правозащитник: