28.06.2020, 22:36

У Кирилівці на в'їзді на дикий пляж поставили шлагбаум і стягують плату

Марина Началова | Всі новини автора
кирилловка

На популярному азовському курорті, в Кирилівці Запорізької області, встановили шлагбаум на в'їзді на дикий пляж на Федотової косі.

З кожної машини, що в'їжджає, беруть плату в розмірі 200 гривень, передає Час Пік з посиланням на місцеве видання "РІА Мелітополь".

Судячи з інформації в чеку, плату з відпочиваючих стягує дехто "ФОП Мілько І.В.".

Як зазначає видання, ця територія знаходиться в управлінні Приазовського Національного парку. У минулому році тут заснували практику установки шлагбаума з ініціативи екологів.

Справа в тому, що відпочивальники, які приїжджають на Федотову косу відпочивати в наметах, перетворювали заповідну зону в смітник. А зібрані з туристів гроші йшли на прибирання та вивіз сміття, встановлення сміттєвих баків і біотуалетів.

Як зазначається, вхід на територію заказника на Федотової косі безкоштовний. Також безкоштовно можуть проїжджати машини, які прямують транзитом через косу на о. Бірючий. Плату стягують тільки з автомобілів, які залишаються на території заповідної зони.

Як уже повідомлялося, в Кирилівці стартував курортний сезон: пляжі заповнені, а біля берега разом з відпочиваючими хлюпочуться дельфіни.