03.07.2020, 08:29

Зведення ООС: режим припинення вогню був порушений 10 разів, поранений український військовий

оос

2 липня збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед українських захисників немає.

Ворог використовував заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, передає Час Пік з посиланням на прес-центр ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" вранці і під вечір агресор неодноразово відкривав вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах ООС неподалік Луганського. Також, противник активізував свої вогневі дії і поблизу Новоалександрiвки, застосувавши при цьому станкові протитанкові гранатомети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", недалеко  вiд Кам'янки, ворог використовував проти українських воїнів 82-х мм міномети, великокаліберні кулемети і гранатомети різних систем, а по околицях Невельського - спочатку стрілецьку зброю, а потім великокаліберні кулемети.

Крім того, вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник двічі обстріляв і захисників населеного пункту Водяне.

За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його оперативно евакуювали в медичний заклад і надали необхідну допомогу. Стан здоров'я воїна задовільний.

За даними розвідки, 2 липня українські захисники поранили одного загарбника.

З початку поточної доби збройні формування РФ вже сім разів порушили режим припинення вогню, в тому числі - з озброєння забороненого Мінськими домовленостями.

  • У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог застосував артилерійські системи калібру 122 мм, 120 мм міномети і ручні протитанкові гранатомети по опорних пунктах ООС на підступах до Новотошківському.
  • Також з мінометів калібру 120 мм окупанти кілька разів обстріляли українські оборонні укріплення бiля Хутору Вільного і Південного.
  • У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" агресор задіяв 120 і 82 мм міномети і гранатомети на підступах до Авдіївки, а автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети неподалік Кам'янки.
  • Ще один факт застосування зброї зафіксовано на Приазов'ї - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по опорних пунктах неподалік Водяного.

За поточну добу, за наявною інформацією, втрат серед українських захисників немає.

Читайте також: МЗС України попереджає про масштабний наступ російських військ