13.07.2020, 09:44

У Сєвєродонецька тліє сміттєзвалище: пожежі на Луганщині гасять вже тиждень

Луганская, лесные пожары

На Луганщині триває гасіння лісової пожежі, що виникла 6 липня. У прес-центрі ДСНС надали оперативну інформацію щодо ліквідації надзвичайної ситуації в Луганській області.

У ДСНС повідомили, що пожежа була локалізована 9 липня. За станом на 07:00 13 липня відкритого вогню немає, спостерігається тління окремих осередків лісової підстилки та деревини, повідомляє Час Пік.

Тління лісової підстилки та деревини спостерігається в 16, 46 та між 27,35 і 90 кварталами Боровського лісництва.

Всього до ліквідації пожежі залучено 714 осіб та 160 одиниць техніки, з них від ДСНС - 359 осіб особового складу та 82 одиниці пожежно-рятувальної та іншої спеціальної техніки.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС.

Найбільшою проблемою для ліквідації наслідків лісових пожеж в Луганській області, станом на 12 липня, є тління звалища поблизу Сєвєродонецька. Про це повідомив глава Луганської ОДА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, зараз відкритого вогню на території звалища немає, але всередині є полум'я або велике тління. Кілька загонів рятувальників постійно працюють на території звалища.

"Для нас найбільшою проблемою наразі є сміттєзвалище біля Сєвєродонецька, яке сьогодні тліє. Відкритого вогню немає, але всередині є полум’я або величезне тління. Зараз кілька загонів рятувальників постійно переливають це водою. За допомогою військової техніки ми згортаємо пісок і зверху пересипаємо, так би мовити, консервуємо сміттєзвалище піском", - сказав Гайдай.

Читайте також:

Заборона на відвідування лісів: У лісах Луганщини встановлюють загороджувальні шлагбауми

Масштабні пожежі на Луганщині: космічне агентство показало фото з супутника

Луганская, лесные пожары Луганская, лесные пожары Луганская, лесные пожары Луганская, лесные пожары Луганская, лесные пожары Луганская, лесные пожары