29.07.2020, 11:37

Заборону скасовано: ЛЕО обіцяє знеструмити водоканали в Лисичанську, Рубіжному, Попасній та Кремінній

Луганская, ЛЭО

З 1 серпня буде знято обмеження для операторів системи розподілу електроенергії по відключенню водоканалів. ЛЕО попередило про можливе знеструмлення водоканалів в Лисичанську, Попасній, Рубіжному та Кремінній.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" попередило жителів Лисичанська, Попасної, Рубіжного та Кремінній про можливе знеструмлення об'єктів водоканалів в цих містах. Конкретна дата не називається, але в ЛЕО відзначили, що заборона на відключення і обмеження, введена на період карантину, знята, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛЕО.

В енергокомпанії повідомили, що в області утворилася невтішна ситуація з водоканалами, які мають перед ЛЕО великі борги.

Серед боржників опинилися Рубежанське "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства", Лисичанське комунальне спеціалізоване підприємство "Лисичанськводоканал", комунальне підприємство "Попаснянський районний водоканал" та Кремінське "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства".

У ЛЕО попередили, що в разі непогашення заборгованості, водоканали будуть знеструмлені.

"З 1 серпня 2020 року знято обмеження для операторів системи розподілу електричної енергії по відключенню водоканалів.

22.07.2020 прийнята Кабінетом Міністрів України Постанова №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Згідно п. 49 вона набирає чинності з 1 серпня 2020.

Дана Постанова №641 не містить для операторів систем розподілу електричної енергії заборони здійснювати відключення та обмеження нижче технологічного мінімуму споживання електричної енергії підприємств централізованого водопостачання та водовідведення незалежно від форми власності, вугледобувних підприємств (пункт Постанови КМУ від 20.05.2020 №392, який містив таку заборону, скасований Постановою №641)", - йдеться в повідомленні прес-служби ЛЕО.

Читайте також:

Лисичанськ знову без води: що сталося на цей раз

У Старобільську відновив роботу ж / д вокзал: розклад приміського поїзда

Луганская, ЛЭО

]]>]]>Читайте останні новини Лисичанська у своєму смартфоні в додатку ]]>Час Пік]]>