10.08.2020, 17:54

"Маю право голосу": У Сєвєродонецьку мітингували проти скасування місцевих виборів

Марина Началова | Всі новини автора
митинг

Сьогодні, 10 серпня, в Сєвєродонецьку на площі біля Луганської облдержадміністрації проходив мітинг проти скасування місцевих виборів у низці ОТГ регіону.

По периметру площі вишикувалася поліція, передає Час Пік.

Деякі учасники прийшли на мітинг з плакатами з гаслами проти глави ЛОДА Сергія Гайдая, якого звинувачують в ініціюванні скасування виборів у ряді громад оласті, а також із закликами до президента Володимира Зеленського дати людям право голосу.

Учасники акції заявляють, що захід проводиться не політичними силами, а жителями Луганщини. Люди висловилися, що не хочуть, щоб у них забрали право обирати і бути обраними і не вважали "людьми другого сорту".

У той час коли учасники мітингу висловлювалися перед мікрофоном, на площі звучала музика: активісти з цього приводу звинуватили ЛОДА у спробі зірвати захід. Після цього мітинг перемістився до входу в ЛОДА.

На мітингу зачитали звернення до президента, в якому жителі Луганщини вимагають зупинити дію постанови ЦВК про неможливість проведення місцевих виборів в Донецькій і Луганській областях 25 жовтня; вимагати від Гайдая повне правове обґрунтування поданих до ЦВК висновків щодо можливості проведення виборів в області; покласти персональну відповідальність на Гайдая щодо достовірності, об'єктивності з політичної точки зору висновків поданих до ЦВК; звернутися в ЦВК щодо перегляду постанови про скасування виборів.

Нагадаємо, як стало відомо, місцеві вибори цієї осені не відбудуться в Сєвєродонецьку, Лисичанську та ще ряді районів Луганської та Донецької областей.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>