16.08.2020, 12:54

"Увага всім!": У Луганській області завиють електросирени

В Луганской области взвоют электросирены

На Луганщині запланована перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Жителів області просять не панікувати.

У Луганській області 19 серпня з 13:45 до 14:00 відбудеться перевірка системи оповіщення із запуском електросирен в навчальних цілях, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

В облдержадміністрації просять людей дотримуватися дотримуватися спокою та нагадали дії населення за сигналом "Увага всім!".

"Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій - це доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Для привернення уваги населення, перед передачею інформації подається уривчастий сигнал, який передається електросиренами та іншими сигнальними засобами, наявними на відповідній території", - йдеться в повідомленні.

Почувши такий сигнал, необхідно негайно увімкнути радіоприймач або телевізор, а при знаходженні на вулиці – направитися до найближчої установи чи закладу, де є вищезазначені приймачі або вуличні гучномовці, і вислухати повідомлення органу управління цивільного захисту. Далі діяти без паніки згідно з отриманими вказівками.

На кожний випадок надзвичайної ситуації органами цивільного захисту готується відповідний текст звернення. Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів.

"Повідомлення органу управління цивільного захисту включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації; розміри та масштаби надзвичайної ситуації; час початку та тривалість дії факторів ураження; територія (райони, масиви, вулиці, будинки і т. д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуаціях; інша інформація", - повідомили у ЛОДА.

Читайте новини регіону:

Обов'язкова 14-денна самоізоляція: Кабмін не скасував жорстку вимогу для жителів ОРДЛО

На Донбасі відновлюють курсування приміські поїзди: маршрути та графік руху

ЛЕО звернулося з попередженням до жителів Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк