20.08.2020, 11:30

"Обережно ботулізм!": Купівля риби на стихійному ринку стала фатальною для мешканки Сєвєродонецька

ботулізм

У Луганській області зафіксовано випадок ботулізму. Інфікована мешканка Сєвєродонецька. Останній раз захворювання ботулізмом в області реєстрували у 2018 році.

У Сєвєродонецьку фахівці Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів зафіксували випадок ботулізму, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

Небезпечний продукт жителька Сєвєродонецька придбала в місці стихійної торгівлі. Риба виявилася зараженою ботулізм.

17 серпня керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк провів нараду з директорами ринків "Успіх", "Центральний" та "Злагода". На порядку денному було питання - дотримання правил благоустрою та недопущення стихійної торгівлі в місті.

"Мешканці постійно скаржаться на стихійну торгівлю та пов’язане з нею порушення правил благоустрою. Стихійна  торгівля недопустима. Ми будемо реагувати. Якщо є рішення міської ради та виконкому, які суперечать діючому законодавству, вони будуть скасовані", - заявив керівник ВЦА м. Сєвєродонецьк.

Фахівці просять людей бути обережними та не купувати продукти на стихійних ринках.

Це застереження стосується не тільки жителів Сєвєродонецька, а й сусідніх населених пунктів. Оскільки поки не ясно, куди ще могла поставлятися заражена продукція. Фахівці Держпродспоживслужби продовжують розслідування випадку ботулізму на Луганщині.

]]>Довідка:]]> Ботулізм - це важке захворювання, що характеризується ураженням нервової системи. Симптоми проявляються після вживання в їжу продуктів, заражених ботулінічними мікробами. Захворювання супроводжується гострою інтоксикацією. Серед продуктів, які найчастіше викликають ботулізм, окреме місце займає риба.

Читайте новини регіону:

Кількість інфікованих перевалила за 200: нові випадки COVID-19 виявлено у Лисичанську та Сєвєродонецьку

На Донбасі відновлюють курсування приміські поїзди: маршрути та графік руху

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк