24.08.2020, 14:31

На Луганщині в День Незалежності України відбулися богослужіння (фото)

лога

Луганщина зустріла світанок Дня Незалежності молитвою за Україну. Вранці з нагоди Дня незалежності глава ЛОДА Сергій Гайдай взяв участь у молебні за Україну.

Першим богослужіння розпочалося в храмі на честь Різдва Христового Сєверодонецького єпархії Української Православної Церкви, яке очолив Уповноважений представник Сєверодонецького єпархії Архімандрит Мелетій, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЛОДА.

Архімандрит Мелетій в своїй промові зазначив, що Луганщина, можливо, першою в День Незалежності почала молитву, однак це не має значення, оскільки молитва - за мир.

"Дійсно, Луганщина - світанок України. Мабуть, сьогодні ми першими молилися за єдність України. Але першими, або останні не має значення, адже кожна молитва за мир на нашій землі", - сказав він.

Богослужіння також відбулося в культовому приміщенні парафії на честь святого пророка Іллі Луганської єпархії Української Православної Церкви. Його провів єпископ Афанасій.

У своїх молитвах священнослужителі просили про допомогу українським воїнам і про захист всього українського народу.

Також Сергій Гайдай поклав квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку та Івану Франку. Глава ЛОДА підкреслив, що саме Шявченко і Франко є провідниками України в боротьбі за незалежність.

"Сьогодні ми є свідками великих змін, які відбуваються в нашій Україні. Ці зміни пророкували нам генії слова, боролися козацькі гетьмани і все борці за незалежність нашої держави. Тому великі фігури Тарас Шевченко та Іван Франко залишили нам спадщину, яке є для нас орієнтиром і зараз. Вони наші постійні провідники ", - заявив Гайдай.

Читайте також: На Софійській площі в Києві відбулася низка заходів до Дня Незалежності України (відео)

ааа

аа

п

ч

в

а

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк