31.08.2020, 09:53

На Донбасі назріває екологічна катастрофа – Фокін

Ольга Романец | Всі новини автора
страна

Вітольд Фокін вважає, що через затоплені шахти на Донбасі назріває екологічна катастрофа, яка за масштабами забруднення навколишнього середовища перевершить Чорнобильську аварію на АЕС в 1986 році.

Про це Вітольд Фокін, перший заступник глави української делегації в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кравчука, розповів в інтерв'ю виданню "Страна", передає Час Пік.

"Зараз, коли Донбас по суті зруйнований, всі його потужності, інфраструктура знищені, - назріває екологічна катастрофа. Часу на роздуми немає. Багато шахт затоплені і кинуті напризволяще. Більше 400 водонакопичувачів і шламовідстійників переповнені. Потрібно негайно організовувати роботи з їх очищення, інакше вода, надана самій собі, заповнить всі місцеві річки і озера, увійде в Азовське і Чорне моря. Багато хто закриває очі на це, але насувається біда може стати незмірно більше, ніж Чорнобильська аварія", - підкреслив заступник глави української делегації в ТКГ.

Він також зазначив, що вперше спустився в шахту, коли йому не було ще 16 років. Він провів багато років свого життя цієї промисловості, в тому числі і будучи робочим.

Читайте також: Кількість випадків зараження COVID-19 за добу знову перевищила 2000

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк