31.08.2020, 14:06

1 вересня та COVID-19: Як школи Лисичанська та Сєвєродонецька зустрінуть День знань

Ольга Романец | Всі новини автора
школьные линейки Украина

Для "зеленої" зони, в яку входить Луганська область, МОЗ розробило певні рекомендації для проведення шкільних лінійок 1 вересня.

У деяких навчальних закладах Сєвєродонецька та Лисичанська урочисті лінійки пройдуть в онлайн-форматі. Однак школи Луганської області проводити шкільні лінійки все ж планують. Але з урахуванням обмежень, введених через коронавірус, заходи триватимуть не більше 30 хвилин, і в них зможуть брати участь тільки Учні 1-х і 11-х класів, передає Час Пік.

У "зеленій" карантинній зоні, до якої належить і Луганська область, МОЗ рекомендує провести зустріч учнів наступним чином:

  • для учнів 1-11 класів - святкова зустріч "День Знань", бажано на свіжому повітрі;
  • для учнів 2-10 класів - "перший урок" під назвою "Культура здорового способу життя в нових обставинах".

Робота навчальних закладів здійснюватиметься в умовах посиленої дезінфекції, з вимірюванням температури тіла у вхідних в школи, спостереженням за станом здоров'я вчителів та учнів, обмеженням пересувань всередині будівель.

Як повідомляють в "Луганському обласному лабораторному центрі МОЗ України", в області на сьогоднішній день від COVID-19 лікуються семеро дітей до 17 років. У всіх легкий перебіг хвороби. З них троє дошкільнят, і четверо шкільного віку.

"Щоб виключити поширення інфекції і вберегти своїх дітей від зараження, батьки повинні вжити запобіжних заходів... Виконуйте рекомендації вашого навчального закладу щодо організації навчального процесу. При найменшому сумніві в стані здоров'я дитини, залиште його вдома для подальшого спостереження", - пишуть в МОЗ.

Як відомо, у Луганській області протягом вихідних нарахували 18 нових випадків захворювання-19.

За минулу добу в Україні виявили 2 141 нових випадків зараження COVID-19. З початку пандемії в Україні зареєстрували 121 215 інфікованих SARS-CoV-2. 57 114 пацієнтів одужали. 2 557 хворих померли від ускладнень, викликаних хворобою або внаслідок супутніх захворювань.

Читайте також: Зеленський нагородив шахтарів Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк