04.09.2020, 11:52

У Лисичанську погіршується ситуація з коронавірусом: НВК "Гарант" переходить на дистанційне навчання через COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора
лисичанск

У військово-цивільній адміністрації Лисичанська констатують зростання кількості хворих на COVID-19 у місті. Через виявлення коронавірусної хвороби НВК "Гарант" з сьогоднішнього дня на дистанційному навчанні.

Про ситуацію з захворюваністю в місті повідомляється на сайті Лисичанської ВЦА, передає Час Пік.

Станом на 4 вересня 2020 року у місті Лисичанськ зареєстровано 27 випадків хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19. З них 17 осіб госпіталізовано та перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня». 10 осіб знаходиться на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейного лікаря. Також виявлено 95 контактних осіб, які знаходяться на обсервації за місцем проживання. Відповідно до вимог  чинного законодавства особам проводиться ПЛР-тестування, а також здійснюється спостереження за станом здоров’я. Особлива увага приділяється дітям та людям похилого віку. Летальних випадків в місті Лисичанськ не зафіксовано. Однак, зазначається зростання випадків пневмонії - 17 осіб, які потребують стаціонарного лікування.

У ВЦА заявляють, що в місті Лисичанськ спостерігається зростання кількості хворих, серед яких як приїжджі, так і мешканці міста.

Окрім того, у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації керівництвом учбового закладу НВК школа І-ІІ ступенів – ліцей «Гарант», а саме: наявності контактних осіб з числа хворих на COVID-19 та вже підтвердженого випадку захворювання, з метою збереження життя і здоров’я дорослих та дітей, прийнято рішення про тимчасовий перехід на дистанційне навчання з 4 по 13 вересня.

Як повідомляють у ВЦА, на теперішній час медичні заклади міста забезпечені достатньою кількістю тестів, засобами індивідуального захисту та медичного персоналу. В стаціонарних відділеннях знаходяться 16 апаратів ШВЛ (штучна вентиляція легень) для лікування тяжких випадків та ускладнень захворювання на COVID-19.

З метою недопущення можливого розповсюдження захворюваності, викликаної коронавірусом COVID-19, потрібно дотримуватись всіх карантинних заходів, а саме:

- носіння захисної маски в людних місцях;

- дотримування безпечної дистанції;

- довготривале миття рук дезінфікуючими засобами;

- часте провітрювання приміщень.

При перших ознаках захворювання на гостру респіраторну вірусну інфекцію необхідно звертатися за телефоном до свого сімейного лікаря, який проконсультує та скоординує подальші дії.

Як вже повідомлялося, на Луганщині за останню добу виявлено 22 випадки COVID-19, з них 3 - у Лисичанську.

Загалом в Україні за добу зареєстровано 2723 випадки COVID-19, що є рекордним показником з початку пандемії.

З 7 вересня в Україні зміняться карантинні зони: в "червону" потрапили нові регіони.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк