05.09.2020, 14:56

Мешканців Лисичанська запрошують відвідати фотовиставку "Вулиця, на якій я живу"

Марина Началова | Всі новини автора
фотовыставка в лисичанске

З 4 по 16 вересня жителі та гості міста Лисичанська запрошуються на перегляд збірної фотовиставки молоді Донбасу «Вулиця, на якій я живу». Виставка проходить у Лисичанському міському краєзнавчому музеї.

На фотовиставці представлені роботи випускників та випускниць Фотомайстерень німецько-українського проєкту МедіаЛаб Донбас, передає Час Пік з посиланням на прес-анонс.

«Цього літа ми побували у трьох містах Донбасу: Соледарі, Бахмуті та Лисичанську. Де, загалом, навчалися 32 студента та студентки. Кожен учасник та учасниця протягом п’яти  навчальних днів вчилися працювати з дзеркальною фотокамерою та створили особисті, глибинні фотоісторії на тему «Вулиця, на якій я живу». Лисичанськ став заключним містом другого циклу Фотомайстерень для молоді Донбасу від проєкту МедіаЛаб Донбас» - каже Олена Жерздєва, керівниця проєкту. 

Кураторами студентів стали відомі фотографи-документалісти з Києва та Львову: Сергій Полежака, Олексій Фурман, Іринка Громоцька та Сергій Коровайний, які займалися разом з підлітками протягом усіх навчальних днів офлайн та онлайн. 

«Результатами проекту дійсно можна пишатися - наші випускники за короткий час змогли навчитися сторітеллінгу і створили унікальні історії, з якими ми і запрошуємо познайомитися всіх бажаючих» - каже Сергій Коровайний, київський фото-документаліст і один з кураторів фотомайстерні.

Подивитися роботи учасників та учасниць проєкту можна у Лисичанському міському краєзнавчому музеї з вівторка по четвер з 8:00 до 17:00, п’ятниця з 8:00 до 16:00, субота та неділя з 10:00 до 16:00 .

Проєкт фінансується у рамках Програми Федерального міністерства закордонних справ Німеччини «Розширення співпраці з громадянським суспільством країн Східного партнерства та Росії». Проєкти МедіаЛаб Донбас спрямовані на досягнення однієї з цілей програми: «Зміцнення плюралізму».

МедiаЛаб Донбас — медіа-проєкт Європейської Медіа Ініціативи (Europäische Medien Initiative e. V.), який проходить за підтримки Посольства Німеччини, Генерального консульства Німеччини у Донецьку, Австрійського бюро кооперації у Львові у співпраці з громадською організацією «Нова Дружківка» i Платформою Ініціатив «Теплиця».

Читайте ще: 

У Лисичанську погіршується ситуація з коронавірусом: НВК "Гарант" переходить на дистанційне навчання через COVID-19

У Лисичанську різко погіршилася якість атмосферного повітря

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк