06.09.2020, 16:44

У Кривому Розі четверту добу триває підземний страйк шахтарів

Марина Началова | Всі новини автора
шахтеры

Продовжується підземна акція протесту на шахті «Жовтнева» у місті Кривий Ріг. Четверту добу під землею залишаються 29 гірників.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець, передає Час Пік.

За його словами, акція протесту ускладнюється специфічними, несприятливими умовами в шахті з видобутку залізної руди - високим рівнем вологості, інтенсивністю розповсюдження грибків, які з’їдають все навколо. Протестувальники говорять, що вже відчувають їх вплив і на легенях, і на шкірі.

Адміністрація підприємства, за словами Волинця, не виходить на зв’язок.

Тим часом на поверхні тривають мітинги на підтримку шахтарів, які залишаються в забої. Люди збирають гроші їм на продукти та інші необхідні речі.

"Не виключено, що цього тижня протестний рух переїде до урядового кварталу Києва", - зазначив Волинець.

Як відомо, шахтарі вимагають підвищення зарплат, звільнення керівництва, яке заганяє підприємство у кризу, повернення пільгового стажу.

Нагадаємо, що на Львівщині тиждень тривав підземний протест гірників шахти "Надія", які з березня не отримують зарплатню. Вчора вони піднялися на поверхню, бо вирішили змінити тактику боротьби.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк