07.09.2020, 21:22

Гайдай виступає за відновлення економічних стосунків з непідконтрольною територією Луганщини

Марина Началова | Всі новини автора
гайдай

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай пояснив свою позицію щодо реінтеграції тимчасово окупованих районів області.

В інтерв'ю виданню "Укрінформ" Гайдай пояснив, що мова йде не про торгівлю з окупантами, передає Час Пік.

Голова ЛОДА зауважив, що повернення територій відбувається не виключно якимись військовими операціями, а ще й економічно, інформаційно.

За словами Гайдая, його висловлювання на "Фестивалі думок" у Сєвєродонецьку були вирвані з контексту. Ніякої економічної співпраці з окупованими територіями, за його словами, не може бути, поки існує заборона гасити пожежу літаками та поки вбивають наших військових.

"Про це можна говорити в контексті реінтеграції взагалі. У мене висить мапа всієї Луганської області. Ми ж плануємо ОТГ – вже, зараз – і на непідконтрольну територію. Райони – на непідконтрольну територію так само. Адже це все одно Україна. Так? Окупована частина, але – України. І ми від цього ніколи не відмовимось. Тому в рамках реінтеграції можна розглядати певні кроки. У тому числі й, можливо, відновлення економічних стосунків. Але ще раз говорю – це не просто банально взяти зараз митниці якісь побудувати і напряму зайнятись торгівлею. Ні, не можна, бо це буде фінансування тероризму", - пояснив Гайдай.

Нагадаємо, Гайдай вважає обґрунтованим рішення про скасування місцевих виборів на Луганщині. Також він розповів, скільки грошей потрібно, щоб "оживити" Луганщину.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк