08.09.2020, 22:23

Вакцини не існує: В Україні зафіксований випадок небезпечної вірусної хвороби

Марина Началова | Всі новини автора
комар

За інформацією ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України», мешканцю Зіньківського району Полтавської області встановлено діагноз «гарячка Західного Нілу».

Про це повідомив Центр громадського здоров’я України, передає Час Пік.

Повідомляється, що у захворілого підвищилась температури тіла до 39 градусів, з’явилися слабкість, ломота в м’язах. Хворий був оглянутий сімейним лікарем та госпіталізований.

Вірусологічною референс–лабораторією ДУ «Центру громадського здоров’я МОЗ України» методом імунофлюоресценції виявлено антитіла IgG до вірусу Західного Нілу.

Станом на 27 серпня 2020 року Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) повідомляє про 122 випадки зараження, десять людей померли: Греція (54, зокрема вісім смертей), Іспанія (44, зокрема дві смерті), Італія (22) та Румунія (дві). В Іспанії (провінція Севілья) триває спалах цієї хвороби.

З початку 2020 року через систему повідомлень про хвороби тварин (ADNS) Європейської комісії було повідомлено про 40 спалахів серед коней, зокрема: Іспанія (33), Італія (п’ять), Франція (один) та Португалія (один). Жодних спалахів серед птахів не зареєстровано.

В Україні існують ензоотичні території для гарячки Західного Нілу. Вакцини для профілактики гарячки Західного Нілу не існує.

Щоб захиститися від укусів комарів, які є переносниками хвороби:

  • обирайте одяг з довгими рукавами зі щільної тканини;
  • використовуйте засоби від цих комах;
  • за потреби здійснюйте дезінсекцію приміщення.

У Центрі громадського здоров’я підкреслюють, що інфікована людина не заразна. Поки немає документального підтвердження випадків передавання вірусу від людини до людини за умови дотримання стандартних заходів інфекційного контролю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк