14.09.2020, 14:30

Хто винен у вимиранні міста?: У Лисичанську продовжують пиляти на металобрухт завод "Пролетарій"

В Лисичанске продолжают пилить на металлолом стекольный завод "Пролетарий"

Місто Лисичанськ Луганської області колись було одним з найбільш промислово-розвинених міст регіону. Сьогодні Лисичанськ-це одне з найбільш депресивних міст України, в якому продовжують "гробити" підприємства, що залишилися.

Про це розповідає журналіст Денис Казанський у відеосюжеті на каналі "Восточный Вариант TV", повідомляє Час Пік.

На думку Казанського, до поступового "вимирання" міста, до розрухи та плачевної ситуації, що склалася у Лисичанську, привели не війна, а корупція та економічні злочини місцевої влади.

У Лисичанську продовжують різати на металобрухт скляний завод "Пролетарій", що належить державі. На думку фахівців, завод "Пролетарій" ще можна відновити, проте мабуть держава не має наміру відроджувати виробництво, яке могло б дати місту робочі місця та допомогти поліпшити економічну ситуацію.

Як йдеться в сюжеті, скляний завод "Пролетарій" пережив так звані лихі 90-і. E 2008 році цілісний майновий комплекс заводу, який належав державі, взяли в оренду структури, пов'язані з колишнім мером Лисичанська, а нині – народний депутат від ОПЗЖ Сергієм Дунаєвим. І відтоді підприємство стало невідворотно рухатися до краху...

Ще до початку Євромайдану "Пролетарій" накопичив великі борги за газ, зупинив виробництво і був оголошений банкрутом. Пізніше те, що залишилося від заводу, було передано державі. 

Залишки заводу сьогодні продовжують розбиратися на металобрухт, вже під контролем державних менеджерів. Що відбувається із заводом зараз-дивіться у сюжеті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк