16.09.2020, 10:30

Луганську та Донецьку області планують перетворити на точки економічного зростання України

Луганскую и Донецкую области планируют превратить в точки экономического роста Украины

На рівні президента та уряду прийняте рішення перетворити Луганську та Донецьку області на точки економічного зростання України.

В рамках робочої поїздки представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в Луганській області відбулася презентація концепції "Стратегії розвитку Донецької та Луганської областей", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської ОДА.

Луганскую и Донецкую области планируют превратить в точки экономического роста Украины

Концепцію презентував радник міністра з питань реінтеграції ВОТ Андрій Мірошниченко.

"На рівні Президента та Уряду прийняте рішення перетворити Луганську та Донецьку області на точки економічного зростання України.

Сьогодні є політична воля запропонувати нову економічну програму, орієнтовану не на відновлення, а на розвиток цих територій. Зокрема, щодо визнання Луганщини та Донеччини територіями пріоритетного розвитку з особливим режимом інвестування та оподаткування", – наголосив Андрій Мірошниченко.

Концепцією передбачені три рівні територій пріоритетного розвитку з окремими наборами спеціальних режимів інвестиційної діяльності: уся підконтрольна частина, території прилеглі до лінії дотику, окремі територіальні кластери (інвестиційні та інноваційні парки, туристичні та рекреаційні зони).

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська окреслила соціально-економічні проблеми області та акцентувала увагу представників міністерства та тому, що у березні поточного року прийнято Стратегію розвитку Луганської області на 2021-2027 роки, якою визначені пріоритетні напрями розвитку Луганщини. Зокрема, розвиток дорожньої, залізничної та енергетичної інфраструктури.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк