19.09.2020, 15:28

На півдні Криму скоротять подачу води в будинки: де введуть обмежувальні заходи

На юге Крыма сократят подачу воды в дома

У Криму окупаційна влада обмежить водопостачання ще одному регіоні. Графіки подачі води введуть в Алушті, а також в Партеніті та Малому Маяку.

З 23 вересня окупаційна адміністрація міста Алушта вводить режим обмеженого споживання води в самій Алушті, а також в Партеніті та Малому Маяку. Про це повідомила глава окупаційної адміністрації міста Галина Огнєва на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

"З середи, 23 вересня ми вводимо в Алушті, Партеніті та Малому Маяку обмежувальні заходи подачі води. А саме, в нічний час з 23.00 до 05.00 в системі водопроводу буде знижено тиск. Вода, буде, але йти вона буде під низьким тиском", - написала Огнєва.

На думку влади, такий захід допоможе заощадити та не допустити повної відсутності води. За словами чиновниці, в Ізобільненському водосховищі залишився невеликий обсяг води, якого вистачить тільки до грудня. 

"Ізобільненському водосховищі залишився невеликий обсяг, якого вистачить тільки до грудня. Зниження тиску - це економія як мінімум 10 тисяч кубометрів на добу - це гарантія того, що навіть без опадів вода буде в кранах будинків та квартир до квітня наступного року", - зазначила Огнєва.

Глава Адміністрації просить жителів не робити запасів води, запевняючи, що повністю перекривати подачу води не будуть.

"Дуже прошу не набирайте на ніч ванни та інші великі ємності-вода вранці, вдень та ввечері буде!!! І найголовніше в будь-який час доби економте важливий для всіх нас природний ресурс!!!", - написала чиновниця.

Нагадаємо, на початку вересня графіки подачі води ввели у Сімферополі, Сімферопольському та Бахчисарайському районах. У деяких частинах міста воду дають по годинах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк