21.09.2020, 16:44

У Лисичанську почалася реалізація проєкту "Водна станція": зробити внесок може кожен

Марина Началова | Всі новини автора
лисичанск

Сьогодні, 21 вересня, у Лисичанську команда громадської організації «Місто-сад» презентувала другий етап реалізації проєкту «Водна станція».

Як повідомила прес-служба Лисичанської ВЦА, до обговорення реалізації проєкту долучились представники Луганської обласної державної адміністрації, військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ, Лисичанської міської ДЮСШ, Лисичанського педагогічного коледжу, громадськості та ЗМІ.

Відкрила захід начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт. Вона нагадала присутнім, що у 2019 році команда «Місто-сад» розробила та презентувала дизайн, бренд та архітектурний план «Водної станції», а також зазначила, що цей проєкт має регіональну значимість та потребує фінансової підтримки облдержадміністрації.

З другим етапом реалізації проєкту ознайомила координатор проектів ГО «Місто-сад», менеджер проєкту «Водна станція» Ольга Гвоздік. Даним проєктом пропонується відремонтувати зону для байдарок і каное, зону для легкої атлетики, футбольні і баскетбольні майданчики. Також зробити зону workout із сучасними вуличними тренажерами для того, щоб кожен міг відвідати «Водну станцію» та провести час із користю.

«У проєкті враховані побажання й інтереси мешканців міста. Ми дуже хочемо, щоб він був реалізований, хочемо, щоб змінювався Лисичанськ, змінювалась Луганщина! І ми спільно з вами спробуємо це зробити», - підкреслила менеджер проєкту «Водна станція».

Також пані Ольга донесла до присутніх бачення громадської організації з реалізації проєкту: «Усвідомлюючи, що це дороговартісний проект, розуміючи нагальні потреби вашої громади, ми розпочинаємо часткову реалізацію. До кінця 2020 року ми плануємо встановити workout-зону з тренажерами для молоді. Для цього ми збираємо кошти. Зберімо разом 122 230 гривень і допоможемо містянам знову здобувати першість у спорті!».

Для цього команда громадської організації «Місто-сад» додала проєкт «Водна станція» на платформу Спільнокошт - краудфандинг в Україні, завдяки якій кожен мешканець міста, представник установи, закладу, організації зможе зробити свій внесок у реалізацію цього проєкту ]]>за посиланням]]>.

Ольга Гвоздик зазначила, що це лише одна з моделей збору коштів. Треба розглядати можливість подачі даного проєкту до Державного фонду регіонального розвитку та шукати підтримку у міжнародних та всеукраїнських організацій, у різних донорів та бізнесу.

Окрім того, начальник управління молоді та спорту Луганської ОДА Антон Волохов надав практичні корисні поради щодо підготовки проєкту для участі у конкурсному відборі проєктів, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Фондування проєкту розпочато.

Станом на 21 вересня поточного року вже зібрано 1 850 гривень. Досвід громадської організації «Місто-сад» із реалізації проєктів з іншими громадами говорить, що це непоганий старт.

Читайте ще: Коли в Лисичанську буде вода цілодобово: у водоканалі представили план виходу з кризи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк