22.09.2020, 16:11

Керівник ВЦА Лисичанська підписав розпорядження про осінній призов: тих, хто ухиляється, будуть розшукувати

Марина Началова | Всі новини автора
призывники

Керівник військово-цивільної адміністрації Лисичанська Олександр Заїка підписав розпорядження "Про організацію підготовки та проведення призову громадян України  на строкову вiйськову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України у жовтні-грудні 2020 року".

Документ оприлюднений на сайті Лисичанської ВЦА, повідомляє Час Пік.

Згідно з розпорядженням, призов на строкову військову службу у Лисичанську буде проходити з 1 жовтня по 31 грудня 2020 року.

Затверджено персональний склад призовної комiсiї та графік її засідань. Відділу охорони здоров’я доручено організувати та забезпечити проведення медичного огляду і визначення рівня придатності призовників до військової служби у підготовчий період та під час роботи призовної комісії.

Лисичанська багатопрофільна лікарня повинна надати військовому комісаріату поіменні списки осіб 1993-2002 року народження, які перебувають на диспансерному обліку з приводу нервово-психічних захворювань, туберкульозу, венеричних, інфекційних захворювань внутрішніх органів, кісток, м’язів, суглобів. Призовникам Лисичанська, Новодружеська та Привілля повинен проводитися безкоштовний аналіз крові на антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), а також на антиген до вірусу гепатиту В (HBsAg) та антитіла до вірусу гепатиту С (anti-HCV).

Контроль за врученням призовникам, які проживають на відповідних   територіях,  повісток   про  виклик  до  військового  комісаріату покладається на керівників комунальних підприємств: КП «ЛЖЕК № 1», КП «ЛЖЕК № 3», КП «ЛЖЕК № 5», КП «ЛЖЕК № 6», КП «ЛЖЕК № 8».

Поліція повинна надати до військового комісаріату списки осіб 1993-2002 року народження, які були притягнені до адміністративної або кримінальної відповідальності, перебувають на обліку в органах Національної поліції з приводу антигромадської поведінки, зловживання спиртними напоями, наркотичними речовинами, стосовно яких здійснюється кримінальне провадження. Також поліція буде проводити у встановленому законом порядку за запитами військового комісаріату перевірку фактичного місця мешкання призовників, які ухиляються від виконання військового обов'язку.

Затверджено список підприємств, які виділять автомобільний транспорт для розшуку призовників, які ухиляються від призову на строкову вiйськову службу, а також графік виділення транспорту.

Також читайте про нові правила карантину у Лисичанську та Сєвєродонецьку, які потрапили у "жовту" зону.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк