24.09.2020, 11:19

Жителі Донбасу можуть отримати одноразову грошову допомогу: умови отримання виплати

Жители Донбасса могут получить одноразовую денежную помощь

Жителі Луганської та Донецької областей можуть отримати одноразову фінансову допомогу, яку надасть DRC-DDG. Стало відомо, хто і на яких умовах може отримати допомогу.

Данська Рада у справах біженців прийняла рішення надати одноразову фінансову допомогу жителям Донбасу, які втратили основне джерело доходу через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та введення карантину, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу організації.

"Данська Рада у справах Біженців - Данська Група з розмінування (DRC-DDG) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) і уряду Великої Британії надає фінансову допомогу населенню Донецької і Луганської областей, які економічно постраждали внаслідок поширення коронавірусної інфекції COVID-19 і введення карантинних обмежень в країні", - йдеться в повідомленні.

Допомогу можуть отримати місцеві жителі, які зареєстровані та проживають в Донецькій та Луганській областях. А також ВПО, які живуть у цих двох областях.

Програма передбачає надання одноразової фінансової грошової допомоги (допомога буде перераховуватися на банківський рахунок особи-заявника в гривні).

Умови отримання допомоги

Головний критерій:

- наявність в сім'ї як мінімум одного працездатного члена сім'ї, який є основним годувальником сім'ї і який втратив головне джерело доходу в результаті епідеміологічної ситуації в країні, пов'язаної з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 і введенням карантинних заходів.

Додаткові критерії (враховуються тільки при наявності головного):

- Фінансова вразливість (низький дохід сім'ї; відсутність додаткового джерела доходу в родині; відсутність заощаджень, і т.д.);

- соціальна вразливість сім'ї (наявність інвалідності або важких хронічних захворювань у кого-небудь з членів сім'ї; глава сім'ї - одинока матір/батько неповнолітніх дітей; наявність в сім'ї трьох і більше неповнолітніх дітей; проживання в одній родині людей від 50 років, які у високій групі ризику зараження коронавірусною інфекцією COVID-19; і т.д.).

Зазначається, що при розгляді заявки обов'язковою умовою є наявність довідки з центру зайнятості про суми виплат (або ж про відмову у виплатах) за останні 3 місяці.

"У зв'язку з отриманням великої кількості заявок та з метою їх своєчасної обробки, прийом нових заявок тимчасово призупинено. Відкриття нового етапу прийому заявок планується у жовтні, 2020 року", - повідомили в прес-службі організації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк