02.10.2020, 08:01

Ситуація в місті склалася критична: Влада Лисичанська робить кроки для вирішення проблем

Луганская, Лисичанск

У Лисичанську провели екстрене засідання комісії ТЕБ та НС. Головне питання порядку денного - недопущення виникнення НС на території Лисичанська, Новодружеська та Привілля у зв'язку з ускладненням погодних умов та виникненням пожеж.

У Лисичанську 1 жовтня відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням керівника військово-цивільної адміністрації м. Лисичанська Олександра Заїки, повідомляє Час Пік.

Як доповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області Денис Роднюк, за останню добу підрозділи ДСНС м. Лисичанська виїжджали 20 разів на гасіння пожеж різної складності. Запаси паливно-мастильних матеріалів (ПММ) вичерпуються.

"Для своєчасного реагування на пожежі, які виникають в умовах сильного поривчастого вітру та несуть загрозу швидкого розповсюдження на великі площі міське управління ГУ ДСНС України у Луганській області потребує додаткового виділення ПММ з місцевого матеріального резерву", - зазначив Денис Роднюк.

Про ситуацію, що склалася доповів начальник управління житлово-комунального господарства Віталій Сахань. Він розповів, що в результаті сильних поривів вітру були пошкоджені шиферні покрівлі на житлових будинках лисичанських ЖЕК №№ 1, 3, 6. 

Через сильний вітер у багатьох місцях на лінії електропередач впали гілки дерев, викликавши пориви проводів. Знеструмленими залишилося багато споживачів, у тому числі насосні ЛКСП "Лисичанськводоканал". Виникає потреба в організації підвезення води жителям міста та на об'єкти соціальної сфери.

Під час засідання голова ВЦА Лисичанська Олександр Заїка разом з керівниками комунальних служб скоординували дії щодо швидкого відновлення водопостачання та електропостачання.

Також було вирішено виділити з місцевого матеріального резерву 1650 літрів бензину А-92, 700 літрів дизельного палива та 130 листів шиферу (розпорядження керівника ВЦА №489 від 01.10.2020 "Про виділення матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву").

"Ситуація у місті склалася критична. Дякую всім, хто залучений для її поліпшення. Продовжуємо працювати в оперативному режимі задля збереження, того що маємо. Це наше місто і ми маємо зробити все, щоб мешканці жили у комфортних умовах", - сказав на закінчення Олександр Заїка.

Нагадаємо, в області склалася надзвичайна ситуація через масштабні пожежі та негоду.

Через пожежі жителі Лисичанська залишилися без води

Читайте також:

Пожежа на території "Сєвєродонецького Азоту": офіційна інформація

Згорілі села та робота спецавіації: на Луганщині триває боротьба з вогнем

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк