02.10.2020, 08:39

Пожежі на Луганщині вирують вже третю добу: оперативна інформація

Пожары на Луганщине бушуют уже третьи сутки

На Луганщині втихомирити вогонь намагаються вже третю добу. Тисячі гектарів випаленої землі та понад 4 сотні зруйнованих вогнем будинків. Кількість жертв масштабних пожеж зросла до 11.

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем становить понад 13 тис. гектарів. До гасіння вогню залучено понад 2,5 тис. осіб та 264 одиниці техніки, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Протягом 30 вересня та 1 жовтня вздовж лінії розмежування виникло 8 масштабних осередків лісових пожеж з яких 1 осередок між населеними пунктами Байдівка та Половинкине Старобільського району о 12 год. 30 хв. 1 жовтня ліквідовано.

Найбільш складна обстановка склалася від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів (Болотинне, Станиця-Луганська, Вільхова, Малинове, Піщане, Нижньотепле, Артема, Геївка, Лобачеве, Трьохізбенка, Кряківка, Капітанове, Муратове, Осколонівка, Боброве, Борівське, Боровеньки, Смолянінове, Олександрівка, Пурдовка, Гаврилівка, Попасна, Катеринівка, Старий Айдар,  Воронове, Сиротине, Метьолкіне, Сєверодонецьк, Байдівка, Половинкине, Запорізьке, Чмирівка)...

Роботи проводяться у цілодобовому режимі на усіх 7 основних осередках пожеж. Гасіння пожеж ускладнюється надзвичайно складними погодними умовами (вітер з ураганними поривами до 20 м/с, тривалий засушливий період), внаслідок чого вогонь швидко розповсюджується на значні площі", - повідомили в ДСНС.

Всього до гасіння залучено 2 тис. 557 осіб та 264 од. техніки з Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської та Харківської областей, у тому числі 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти Мі-8 яким протягом 1 жовтня здійснено 60 скидів (246 т води).

Евакуйовано 150 осіб.

За інформацією прес-служби офісу генерального прокурора, станом на 19:00 1 жовтня 2020 р. кількість загиблих в результаті пожеж становить 11 осіб. 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доставлені в медустанови для надання першочергової допомоги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк