02.10.2020, 09:01

Масштабні пожежі в Луганській області: слідство розглядає 4 версії виникнення пожеж

следствие рассматривает 4 версии возникновения пожаров на Луганщине

Слідство розглядає чотири основні версії виникнення масштабних пожеж в Луганській області.

У рамках 7 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами масштабних пожеж на Луганщині встановлюються причини загоряння лісових масивів та житлового сектору прилеглих населених пунктів, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Офісу генерального прокурора.

"Попередня правова кваліфікація – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі та інші тяжкі наслідки (ч. 1, 2 ст. 270 КК України)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 30 вересня 2020 р. в Луганській області зафіксовано 146 пожеж, гасіння яких ускладнилося погодними умовами та сильним вітром.

При процесуальному керівництві місцевих прокуратур Луганської області проводяться всі необхідні слідчі дії.

З метою документування злочинів працюють понад 30 слідчо-оперативних груп. Проведено 20 оглядів місць подій у зоні пожеж, допитано 58 осіб – свідків та постраждалих.

"Слідство перевіряє усі версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем", - повідомили в офісі генпрокурора.

За інформацією офісу генерального прокурора, станом на 19:00 1 жовтня 2020 р. кількість загиблих становить 11 осіб, 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доставлено до медзакладів для надання першочергової допомоги.

Загальна кількість постраждалих, загиблих та розмір збитку, заподіяного пожежами, встановлюються.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк